top of page

Uusi tislaamo lähtee kehittämään suomalaista juomakulttuuria

21.11.2022 klo 10:00 | KOTO Spirits Oy

KOTO Spirits on uusi tislaamo Lempäälässä, jonka pääajatuksena on luoda uusia kiinnostavia alkoholijuomia osaksi cocktaileja ja innostaa ihmiset yhteiseen tasting-kulttuuriin. Kolmen serkuksen intohimo viskeihin ja laadukkaisiin cocktaileihin sai haaveen omasta tislaamosta muuttumaan todeksi, kun he lapsuusvuosien jälkeen taas palasivat yhteen.

KOTO_TUOTTEET_Julkaisu_Header.jpg

KOTO Spirits perustettiin keväällä 2022 kolmen serkuksen kesken. Jokainen serkuksista oli tavalla tai toisella ollut mukana alkoholin valmistuksessa tai sen markkinoinnissa. Intohimo hyvässä seurassa nautittuihin hyviin makuelämyksiin sai heidät laittamaan ajatuksensa yhteen ja perustamaan oman tislaamon. Tislaamo lupaa tulevaisuudessa tuoda ihmisille parempia kotimaisia vaihtoehtoja mm. cocktailien ainesosiksi.

- Suomalaisessa juoma-kulttuurissa arvostetaan koko ajan enemmän laadukkaita ja erilaisia makuelämyksiä, joka näkyy vahvemmin olut ja viini valinnoissa. Mielestämme myös väkevien alkoholijuomien valinnoissa esim. cocktaileihin tulisi kiinnittää enemmän huomiota tuotteiden laatuun ja maku profiiliin. Pientislaamona voimme luoda moderneja, aromikkaita ja uniikkeja tuotteita, jotka nostavat juoma elämyksen uudelle tasolle perinteisten isojen alkoholin valmistajien rinnalla.

Tarinat kaiken takana

KOTO nimi juontuu Lintukoto tarinasta, jossa kerrotaan taivaanrannan takaisesta maailmasta. Koto voi merkitä kotia tai tuota haavemaailmaa, johon liittyy ajatus matkan taittamisesta sinne vahvoin siivin. KOTO on tarinaa taivaanrannan takaisesta rauhaisasta maailmasta ja sen onnellisista ihmisistä vailla huolia. KOTO luo tuotteita, joita halutaan yhteisiin juhliin ja itsensä hemmottelu hetkiin. Yhteenkuuluvuus, yhdessäolo ja erilaisten asioiden juhlistaminen ovat asioita joita KOTO-tuotteet edustavat. Jokaisella tuotteella on oma taustatarina, joka on inspiroinut juoman kehittämistä. Taruihin ja uskomuksiin pohjautuvat tarinat voivat tarjota ihmisille tarttumapinnan historiaan ja omaan kulttuuriin.

Creating better spirit. Together.

KOTO_GIN_edited.jpg

KOTO GIN

SMALL BATCH GIN

Kurki – lintujen kuningas. Ryhdikäs ja tarkkaavainen lintu tuo meille muuttomatkaltaan makuja kaukaa mausteisesta etelästä. Suomalaisen kesäyön vahtivuorollaan se sekoittaa mukaan raikkaita metsäisiä aromeja.

SALT&PEPPER
VODKA

MAUSTETTU VODKA

Pääskynen – onnea tuova lintu.

Iloinen koteja puolustava lintu tuo tasapainoa ja yksinkertaisuutta kodin perusmausteiden tapaan.

Tämä parivaljakko täydentää ja korostaa toistensa persoonallisuuksia.

KOTO_VODKA_edited.jpg
bottom of page